Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Demirer'den mutfakta yangın var feryadı

Demirer

Türk İş Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Demirer, Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili bilgi verdi.

Türk İş Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Demirer, Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili bilgi verdi.
Seçimin bitmesinin ardından gelen zamlarla, mutfak enflasyonunda aylık % 1.58 artış gerçekleştiğini söyledi.
Demirer, dört kişilik ailenin açlık sınırının 1.167, yoksulluk sınırının 3.802 lira, bekar işçinin maliyetinin ise 1.387 lira olduğunu belirtti.
Türk İş İl Temsilcisi Ahmet Demirer, Türk-İş tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla, her ay düzenli olarak yapılan açlık ve yoksulluk sınırı” araştırmasının 2014 Nisan ayı sonuçlarını paylaştı.
Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarının 1.167,17 lira, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarının 3.801,85 lira olduğunu ifade eden Demirer Konfederasyon hesaplamalarına göre, bekar bir işçinin yaşama maliyeti 1.387 liradır. Sadece bir kişinin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürebilmesi için yapılması gerek Türk-İş'in verileri temel alındığında Nisan 2014 ayı itibariyle mutfak enflasyonundaki değişim şöyle oldu. Dört kişilik bir ailenin gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre % 1,58 oranında arttı.  Yılın ilk dört ayı itibariyle artış oranı % 7,91 oldu. Gıda enflasyonunda 12 ay itibariyle artış oranı % 15,29 oranında, geçen yılın aynı aynına göre neredeyse iki katı oranında gerçekleşti. Yıllık ortalama artış oranı ise % 10,72 olarak hesaplandı.” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı